Foder ikke kun med brystet

bryster“Jeg ammer stadig min etårige baby pige. Babyen drikker ikke fra en flaske med en brystvorte eller suger på en bidder. Skal jeg vænne hende af brysterne, om det skal fodres stadig?”

jeg tror, at der ikke ville være noget galt, hvis du besluttede at amme din baby, selv indtil barnet er to år gammelt. Du bør dog ikke begrænse dig til kun moderens mad. Diversificer dit barns menu gradvist, introduktion af puré supper, gryn, og også kød (dette kan gøres startende fra 6 måned). mit gæt er, at min lille pige ikke spiser med en ske. Så det næres ikke ordentligt – kun med mælk. Mit råd er ikke at lære hende at drikke af en flaske længere, men gør det til en vane at drikke fra en kop og spise med en ske. Barnet behøver ikke at spise hele måltidet på denne måde. Start måske med at suge brysterne, og afslut som beskrevet ovenfor.

Jeg er nødt til at advare dig, at fravænning af babyen i en situation, når han ikke har lært andre måder at spise på, kan være ret vanskeligt. Efterhånden som tiden går, bliver det mere og mere vanskeligt for dit barn at opgive vaner. Vær dog ikke modløs og vær konsekvent.