Vihannesten ja hedelmien varastointi

Vihannekset pidetään parhaiten kylmässä tarkastuksessa. Hedelmällisen maaperän poistamisen jälkeen vihannekset sijoitetaan sinne ja peitetään ikkunoilla, ja tarvittaessa myös matoilla tai folioilla. Vanha ja suhteellisen yksinkertainen vihannesten varastointimenetelmä on ontto. Valkoiset ja punaiset kaalit säilyvät erityisen hyvin tällä tavalla. Tätä tarkoitusta varten valitaan terveelliset ja kompaktit päät, ympäröi 2-3 vierekkäistä ulkolehteä. Irtonaiset lehdet on poistettava. Tällä tavalla valmistetut päät, syvyydellä ja juurilla, asetetaan uraan juuret ylöspäin, niin että ne työntyvät esiin maaperän yläpuolella. Jos uriin ei muodostu vettä, kaali pidetään täydellisessä kunnossa kevääseen asti. Lumettoman talven ollessa voimakkaita pakkasia tällainen reikä tulisi peittää oljilla tai lehdillä.. On myös toinen tapa kaalia varastoida - kumpuja. Kaalipäät ilman ulompaa päätä ja juuria on järjestetty kerroksittain, joka on suihkutettu puhtaalla hiekalla. Alaosassa on tuuletusputki, joka ulottuu molemmista päistä. Pakkasettomalla säällä aukot paljastuvat, jotta raikas ilma pääsee mäkeen. Toinen tällainen putki asetetaan kasan päälle. Tämä helpottaa ylimääräisen lämmön poistumista röykkeeltä. Kumpu peittää maata ja olkia. Ensinnäkin kaalipäille levitetään noin 1 cm paksu maaperä 10 cm. Tähän maaperään laitetaan 30 cm paksu kerros kuivaa olkea, ja jälleen 10-15 cm paksu maakerros. Tällainen kansi suojaa kaalia silloinkin, kun lämpötila laskee -20 ° C: seen.

Talon lähellä olevassa avoimessa tilassa olevien kumpujen sijaan voit kaivaa reiän, missä vihanneksia pidetään tuoreina kevääseen asti. Alakerran alueen on oltava kuiva ja kivetön, mahdollisesti puiden varjostama tai rakennuksen pohjoispuolella. Tällaisen kuopan syvyys ja leveys on noin 70 cm. Pituus riippuu ehtyneiden vihannesten määrästä, mutta sen ei tulisi olla pienempi kuin 1,2-1,5 m. Jotta voimme tallentaa yksittäisiä vihanneslajeja erikseen, heille kannattaa tehdä pieniä astioita, esimerkiksi.. laatikot. Jos se on pysyvä paikka vihannesten leikkaamiseen ja varastointiin, seinät voidaan valmistaa kestävästä materiaalista, esimerkiksi.. kivi tai tiili (ei puuta!) ja laittaa sinne vihanneslaatikoita. Viimeinen laatikkokerros peitetään ensin laudoilla, sitten olki matot. Niille asetetaan metalliverkko pienillä silmillä, joka suojaa vihanneksia hiiriltä. 20-25 cm korkea seinä asetetaan maan pinnalle ja koko asia peitetään sopivilla materiaaleilla valmistetulla kaltevalla katolla. Katto voidaan peittää lehdillä tai oljilla suojatakseen ankarilta pakkasilta.