Esiopetuksen ikä (1-5. ELINVUOSI)

Lapsen muutamat ensimmäiset vuodet ovat nopean kehityksen aikaa. Yksilölliset persoonallisuuden piirteet selkeytyvät, varsinkin kun puhetaito paranee. Iässä 18 Kun vauva on jo kuukausia, hän voi yleensä pinota lohkoja, heittää pallo ja siirtää leluja ympäri huonetta. Kyky juosta on tulossa pian, kiipeily ja lasku portaita ilman apua, sekä syöminen lusikalla.

Noin vuoden iässä jotkut lapset sanovat jo yksinkertaisia ​​sanoja, ja ennen kuin he alkavat rakentaa lauseita yksittäisistä sanoista, he jo ymmärtävät suurimman osan siitä ja toimivat sen mukaan, mitä heille sanotaan. W 2. Elämän aikana lapsi voi turhautua ja vihastua helposti. Vanhempien paras reaktio on jättää nämä purkaukset huomiotta, kiittäen samalla lapsen positiivista käyttäytymistä.

Kaksivuotiaat lapset voivat juosta sujuvasti ja alkaa pukeutua ja riisua itseään. Useimmat tämän ikäiset lapset voivat myös käyttää wc: tä eivätkä kastele vaatteitaan koko päivän, vaikka jotkut, erityisesti pojat, he liota yöllä asti 5. tai 6. ikä. Sanasto on lisääntynyt merkittävästi, niin että valmistumisen yhteydessä 3 18-vuotiaana lapsi lausuu jo lyhyitä lauseita. Tänä aikana pienen täytyy osoittaa hyvin paljon kiintymystä ja hyväksyntää, hän ymmärtää myös hylkäämisen.

Välisenä aikana 18, A-kuukausi 3. lapsen ikä alkaa kiinnittää enemmän huomiota – ja joskus hän ei palauta sitä tarkoituksella – vanhemmille. Tänä aikana muodostuu itsenäisyyden ja vastuun tunne. Vaikka lapsia haluaa kiittää siitä, mitä he tekevät hyvin, Älä ole yllättynyt, jos he vastaavat "ei" aika ajoin” jostain pyynnöstä.

Ikäiset lapset 3 vuosia he voivat jo lausua yksinkertaisia ​​lauseita, he pukeutuvat ja riisuvat toisen henkilön avulla, ja käyttää myös wc: tä yksin. He leikkivät monimutkaisemmilla leluilla, kuten keinut, dioja ja kolmipyöräisiä polkupyöriä. He ovat myös kiinnostuneempia pelaamaan ikäisensä kanssa, eikä pelata yksin yksin muiden lasten seurassa, aivan kuten yhden tai kahden vuoden ikäiset. Tässä iässä myös kilpailun ja mustasukkaisuuden ensimmäiset merkit ovat normaaleja. Jos lapsi silti imee sormea, todennäköisesti se lopettaa sen tekemisen ensi vuonna.

Nelivuotiaat käyttävät monimutkaisempia lauseita. Kehittyvä mielikuvitus voi saada aikaan, että lapsi alkaa pelätä pimeitä tai kuvitteellisia hirviöitä. Tällaiset huolenaiheet ovat normaaleja ja häviävät yleensä vuoden tai kahden sisällä. Viisivuotiaiden liikkuvuus antaa heille mahdollisuuden hypätä yhdelle jalalle ja hypätä esteiden yli. Fyysinen itsenäisyys ja uteliaisuus tekevät siitä, että pienet lapset voivat tulla erityisen alttiiksi onnettomuuksille. Suurin osa naarmuista ja mustelmista paranee nopeasti, mutta tietyt vammat saattavat vaatia lääkärin hoitoa. Vanhempien ja muiden perheenjäsenten tulisi olla varuillaan mahdollisista vaaratekijöistä, kuten tulipalo tai aidattomat vesimuodostumat, mikä voi aiheuttaa vakavia vammoja.

Esikouluikäinen lapsi voi sairastua tällaisiin sairauksiin, kuin kylmä, flunssa tai angina, varsinkin kun hänellä on usein yhteyksiä muihin lapsiin, esimerkiksi kun pelaat yhdessä. Moniin lapsentauteisiin liittyy kuume, Toisin kuin aikuinen alle vuotiaalla lapsella 8 Jopa 41 ° C: n kuume ei voi vuosien ajan aiheuttaa muita oireita, vaikka lapsilla alkaen 1 tehdä 3 vuotta yli 38,3 ° C: n lämpötila voi aiheuttaa kuumeisia kohtauksia. Vanhemmat ovat huolissaan tällaisista kohtauksista, mutta harvoin uhkaa lapsen elämää.