Varhaisen koulun ikä (6-12 ELINVUOSI)

Iässä 6 Useimmat lapset alkavat käydä päiväkodeissa, ja päiväkodissa pysymiseen liittyvä vapaus korvataan yhä useammilla rajoituksilla ja velvoitteilla. Molemmat oppivat luokkahuoneessa, samoin kuin järjestäytyneen urheilun harjoittaminen mahdollistaa älyllisen, lapsen fyysinen ja henkinen kehitys. Monet lapset tekevät läheisiä ystävyyssuhteita, yleensä samaa sukupuolta olevien ihmisten kanssa. Lapsi alkaa oppia lukemaan ja kirjoittamaan; jos koulussa oppimisessa on merkittäviä vaikeuksia, on mahdollista tehdä tutkimusta kehityshäiriöiden suhteen, kuten huomion häiriö, tai erityiset oppimisvaikeudet, kuten lukihäiriö.

Koulutuksen aloittamisen jälkeen lapsesi altistuu vesirokolle ja muille tartuntatauteille. Tänä aikana ne alkavat, yleensä kivuton, pudota maitohampaista. Elämän toisen vuosikymmenen alkuun mennessä lapsella on yleensä kaikki pysyvät hampaat, lukuun ottamatta "viisaudenhampaita".” (esivanhemmat). Co 6 kuukausia, seurantakäynti hammaslääkäriin on välttämätöntä, ja jos hampaat eivät kasva suoraan, oikomishoidon kuuleminen voidaan osoittaa, kuka ehdottaa asianmukaisia ​​korjaavia hoitoja.

Joillakin lapsilla iältään 3 tehdä 9 vuotta esiintyy vahvana, toistuvat kasvukiput” kädet ja jalat. Useimmissa tapauksissa nämä kivut ilmenevät illalla ja kestävät useita tunteja, mutta ne eivät ole vakavia terveysongelmia. Lapset voivat myös valittaa toistuvista pään- tai vatsakipuista. Kun lapsesi kasvaa itsenäisemmäksi ja seikkailunhaluiseksi, tahattomien loukkaantumisten todennäköisyys kasvaa. Tämän riskin minimoimiseksi, opeta lapsesi ylittämään ja pyöräilemään turvallisesti, uima-, samoin kuin turvavöiden käyttäminen ajaessasi autoa. Ohjaa lasta, että veitset, aseet ja työkalut eivät ole leluja, eikä niitä saa koskettaa ilman vanhempien valvontaa.

Sinun tulisi myös selittää lapsellesi riskit, jotka aiheutuvat vuorovaikutuksesta vieraiden kanssa, erot "hyvän" välillä” ja "huono” koskettava, milloin sinun pitäisi sanoa ei”, ja ryhdy muihin varotoimiin lasten mahdollisen seksuaalisen hyväksikäytön estämiseksi.

Useimmille tytöille murrosikä alkaa pian valmistumisen jälkeen 10. ikä, kun taas useimmat pojat – pian valmistumisen jälkeen 11. ikä. Tyttöjen murrosiän varhaisiin oireisiin kuuluu häpykarvojen kasvu, rintojen kehitys ja fyysisen kehityksen huomattava kiihtyminen. Poikien murrosiän varhaisia ​​merkkejä ovat: kivesten ja peniksen laajentuminen ja häpykarvojen ulkonäkö. Vuotta tai kaksi myöhemmin pojat alkavat kasvaa nopeasti ja painon nousta, jos murrosiän oireet ilmaantuvat vauvallesi, joka ei ole vielä valmis 8 vuotta, ota yhteys lääkäriisi, Vaikka ennenaikaisen murrosiän syy voi olla yksinkertaisesti hormonaalisen rauhasjärjestelmän liian nopea kehitys, on viisasta testata muita mahdollisia sairauksia. Pidä tämä aina mielessä, että lapset, jotka alkavat kypsyä fyysisesti, he ovat edelleen henkisesti ja henkisesti lapsia, ja siksi heitä tulisi kohdella sellaisina.