Hoe u uw lenzen opzet?

lenzenBeginnend bij de basis - u moet uw handen wassen voordat u contactlenzen opzet. Als er zichtbaar vuil op zit, moeten we water gebruiken om ze schoon te maken. Het wordt afgeraden om uw handen met zeep te wassen, die de tere structuur van het oog kunnen irriteren.

De volgende stap is om naar een speciale antibacteriële vloeistof te reiken. Een kleine hoeveelheid moet op de handen worden aangebracht, die ons in staat zullen stellen om van hun oppervlak te verwijderen 99% bacteriën. De volgende stap is om uw handen af ​​te drogen. Het wordt aanbevolen om dit te doen met papieren handdoeken, laat geen draden of pluisjes achter, die dan in contact kunnen komen met het oog en de kwaliteit van het gezichtsvermogen kunnen verminderen.

De volgende stap is controleren, dat de lenzen niet beschadigd zijn. We moeten opletten, dat hun oppervlak niet bekrast is, dat het geen inkepingen heeft. als, Deze lenzen moeten worden weggegooid en er moet een ander paar worden genomen. als niet, we leggen de rechterhand op de wijsvinger, de onderkant van de vingertop, en de randen naar boven en controleer, of de lens eraf is gerold. Hoe kan dit worden gedaan? Bekijk de lens vanaf de zijkant. Als het markeringen heeft: 1,2,3 (dergelijke, wat Acuvue lenzen hebben, bijvoorbeeld) makkelijk te lezen, middelen, dat alles in orde is.

Tijd om je lenzen op te zetten. De contactlens op de wijsvinger moet naar het oog worden gericht, met uw middelvinger het onderste ooglid wegtrekken, en gebruik met de andere hand uw wijs- of middelvinger om het bovenste ooglid naar achteren te trekken. De volgende stap is om de lens op de oogbal te plaatsen. Zodra we erin slagen om het te doen, de volgende stap is om uw oogleden voorzichtig los te laten en te knipperen. Herhaal dezelfde stappen met het andere oog.

Er zijn natuurlijk veel methoden om lenzen aan en uit te doen (bijv.. torische lenzen). Daarom moeten we er een kiezen, wat het beste bij ons past en oefen het tijdens het inbrengen en verwijderen van lenzen (in het laatste geval moeten alle stappen op dezelfde manier worden uitgevoerd, echter in een enigszins gewijzigde volgorde). Het belangrijkste in de eerste fase is om uw bewegingen onder de knie te krijgen, zodat onze handen niet beven, en de oogleden gingen niet onwillekeurig dicht. Dit kan in het begin moeilijk zijn, het is echter beheersbaar.