Wanneer moet je beginnen met zindelijkheidstraining?? Een beetje over NHN ...

Wanneer moet je beginnen met zindelijkheidstraining?? Een beetje over NHN ...

Moeders houden ervan om heel vaak deel te nemen aan discussies, wanneer gevraagd: wanneer te beginnen met zindelijkheidstraining.

Onlangs vond ik mijn weg naar het ouderforum, die dia-vrij onderwijs bevorderen. Pas na tien minuten lezen kwam ik er doorheen, dat het gaat om pasgeborenen en zuigelingen! Ik kon het niet geloven. Ik wrijf verbaasd in mijn ogen en zoek naar bevestiging, dat is een grap.

Oom Google heeft het mij bewezen, dat NHN (Natuurlijke babyhygiëne) het is realiteit en praktijk, die ook in Polen wordt gebruikt. Hoewel het nog steeds niet erg populair is.

Wie heeft dit idee bedacht??
Chyba ludzie pierwotni. W ostatnich latach jest tendencja do podróży w przeszłość. De mode van de jaren 60 is terug, mensen zijn op zoek naar gezonde voeding, ze richtten groentewinkels op, ze planten kruiden in huis, ze bereiden hun eigen cosmetica van natuurlijke ingrediënten,ze bakken brood, ze bereiden zelfgemaakt ijs, ze fokken geiten voor melk enz.. Het is een keer, naar rechts, dat we een mode hebben om ECO te zijn. En ECO wordt als het ware ook geassocieerd met economie - maar niet voor iedereen.
Imitatie van Afrikaanse of Zuid-Amerikaanse volkeren is ook in de mode, omdat ze in harmonie met de natuur leven. We vergeten het echter vaak, dat ze in een andere omgeving leven. Daar is een zogende moeder die met haar baby op de grond zit niet omstreden, dus zelfs een kinderloos kind is niets bijzonders.
Ik kan me geen baby "potje" buiten het huis voorstellen, in onze beschaving. In de cafetaria, op een wandeling, in de winkel. Daarom kunnen we niet voorkomen dat we een luier helemaal omdoen, het is gewoon onmogelijk.

Wat vind ik ervan?? Ik heb gemengde gevoelens. Een keer, dat de pasgeborene vrij moeilijk te hanteren is vanwege zijn slappe lichaam en hoofdincontinentie, vandaar dat het planten van potjes me vrij ingewikkeld lijkt. Bovendien heeft zo'n klein kind tientallen keren per dag een stoelgang. Je moet je wijden aan het kind in 100%, vergeet het eten te maken, als je kleintje op de mat speelt - want hij kan meteen een seintje geven, dat hij wil plassen, en je moet reageren om iets te begrijpen.

Waarschijnlijk als ik erachter was gekomen toen mijn baby werd geboren, Ik zou echter op zoek zijn naar een gelegenheid om deze ietwat bizarre oefening te proberen. Het zou net als bij herbruikbare exemplaren eindigen, omdat ik me over het algemeen op mijn gemak voel en bang ben voor vuil.

Ik zou graag de mening van mensen horen, die hun ervaring in deze kwestie kunnen delen.

 

Ouderen zindelijkheidstraining - wanneer te beginnen?

Voor mij is de kwestie duidelijk: de beslissing om onbenullig te worden, moet een eenmalige beslissing zijn. Als u besluit de luier van de baby uit te doen, het heeft geen weg terug! Anders heb je een driejarige die een luier draagt.

Leeftijd - naar mijn mening is de periode van 18 maanden tot 24 maanden geschikt, maar verwacht geen wonderen. Als het kind u duidelijk laat weten, dat hij er niet klaar voor is, wacht een paar maanden.

Je moet het zeker weten, dat uw kind uw boodschappen begrijpt en volgt.
Praktijk.

Oefening 1: pytania
– Waar is het potje? - je vraagt.
Het kind wijst met een vinger naar het potje.

Oefening 2: polecenia
– In ieder geval aan mama en naast je zitten - geef het bevel.
De baby loopt naar mama toe en gaat zitten.

Oefening 3: polecenia
– Ga op het potje zitten - jij geeft het bevel.
Uw kind gaat met uw hulp op het potje zitten. Zorg ervoor dat u in uw eentje oefent, in tegenstelling tot wat het lijkt, kan het moeilijk zijn.

Oefening 4: nocnik
De baby zit op het potje, en je probeert dit moment tenminste te laten duren 5 min. Verhaal, boek, speelgoed, voedsel, andere. Het kind moet zich zelfverzekerd voelen op het potje, moet erop willen zitten, hij moet wennen aan de nieuwe situatie. Verzin wat plezier, waarvan het element op het potje zit.

Oefening 5: majtki
Laat uw kind zien hoe het slipje zelf moet worden uitgetrokken. Aankleden kan een probleem zijn, bewaar deze wetenschap voor later.
Leer uw kind om in slipjes te lopen - we huilden bij het zien, dus probeerde ik het hem twee dagen uit te leggen, dat slipje is beter dan verwennerij.

Als uw kind oefeningen doet met een vier / vijf, het is tijd om te ontgeuren. Het zal geweldig voor je zijn!

Natuurlijk vind ik het niet erg om mijn kind op het potje te zetten zodra ze leren zelfstandig rechtop te zitten. ik deed dat, zodra ik een moment had, en de zoon was druk aan het spelen en het kon hem niet schelen wat en waar hij zat. Hij slaagde er echter nooit in om te plassen of te poepen voor een potje, omdat ... hij zich inhield, en zodra hij voelde, op het punt om iets te doen, to raczkował w inne miejsce. Nie rozumiał, dat hij het op het potje kan doen.
Maar dankzij vroeg uitbroeden, We hadden daarna geen problemen met onbenullige aversie.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *