Din partner är borta för alltid

USALåt dig själv uthärda smärtan med att förlora din man till slutet. Då kommer du att återfå din andliga balans och du kommer att kunna njuta av livet igen.
"Konversationerna med min dotter hjälpte mig"
– För två år sedan dog min man plötsligt av hjärtinfarkt. Först kunde jag inte tro hans död. Jag upprepade om och om igen: "Det är omöjligt, att min Janek inte är här. " I en trans behandlade jag begravningsformaliteter med barnen, Jag förberedde en fest för familjen. Först när alla gick hem, och jag var ensam, förtvivlan kom. All utrustning i lägenheten, varje handling påminde mig om min man. Jag kunde inte kontrollera mig själv. Jag grät bokstavligen hela tiden. Sedan började jag bli mer och mer arg. Det är svårt att tro, men jag hade ett nag mot ödet, till sin man, att han övergav mig, och till och med till Gud. Jag var övertygad, att mitt liv har avslutats, och inget gott väntar mig längre.

Jag lämnade bara huset till kyrkogården. Jag ville inte gå ut med mina vänner, för jag hörde från dem: "Gråt inte, du måste komma tillbaka till livet. " Och jag kände det, att jag inte har ropat min ånger än. Jag kunde bara göra detta framför min dotter. När vi pratade om min man, Jag kom ihåg goda tider med henne, vad jag upplevde med honom, jag kände, att min förtvivlan förvandlas till sorg.

Och slutligen – ganska oväntat – fred och handlingsvilja återvände. Jag kände igen, att jag lever: Jag förnyade kontakter med mina vänner, Jag slutade bara ha på mig svart, Jag började leta efter nya aktiviteter för mig själv. Jag tog till och med ett obetalt jobb vid en stiftelse för funktionshindrade. Och det var där jag träffade änkmannen Karol. Vi är anslutna av riktigt varma och tillgiven känslor. Vi går tillsammans tillsammans, Jag bjuder honom till mig för söndagsmiddagar. Tack vare detta känner ingen av oss ensamma. jag vet, att min man inte raderar någonting från mitt minne, jag är så glad, att jag har en man vid min sida igen.