Är det babykolik?

Är det babykolik?

Spädbarnskolik - diagnos
Det är mycket viktigt att känna igen kolik och att skilja den från andra orsaker till att ditt barn gråter. Det finns många detaljer på marknaden, som hjälper till att lindra obehaget i samband med kolik. Jag avstod personligen från att administrera läkemedlet så länge som möjligt ...
Observation:
-ett barn gråter ? SÅ
-barnet krullar benen? SÅ
-barnet spänt? SÅ
-barnet släpper bensin? SÅ
Vi kan inte kalla det kolik än!
Det viktigaste symptomet, który utwierdzi nas w przekonaniu że to kolka to ovilja att suga bröstet! Om barnet slutar suga och gråter kan vi förbereda oss för tortyr genom att gråta ...
Min barnmorska tröstade mig "barnet kommer inte ihåg det" ...

Spädbarn har ofta flatulens, hon släpper ofta bensin och gråter medan hon gör det. Det här är något nytt för honom, något okänt och möjligen smärtsamt. När barnet fick gas lade jag honom på magen och masserade försiktigt ryggen på honom - han lugnade sig och somnade oftast. I extrema situationer tänkte jag på torktumlaren ... Efter examen 3,5 i livets vecka bestämde jag mig för att mata 2 Espumisan droppar - strax före utfodring. På detta sätt förhindrade jag effektivt uppblåsthet och överflödig gas.
I Polen varade problemet med gaser ganska länge, eftersom min son inte gick ner i vikt efter matning, och den sväljade luften måste ha rymt förr eller senare ...

Ingen diet hjälpte!! Eliminering av komjölk från moderns diet, sedan löste gluten inte problemen med min babys mage. Jag Jag varnar för eliminering dieter, särskilt under postpartumperioden! Till Gud, läkare är onormala.. Jag personligen utvecklade en allvarlig anemi, Dessutom hade jag inte styrkan att ta hand om det fortfarande gråtande barnet, Jag kommer inte att nämna vad som händer med en svältande mors psyk, som känner att hon är utom kontroll och ständigt skadar sitt barn. Jag skyllde mig fortfarande - "hans mage gör ont eftersom jag åt en morot ...", ”Jag hade en smörgås med smör igår, det är säkert genom smör ”och så vidare. Som ett resultat slutade jag äta, och barnet grät ändå ...
Debridat som ordinerats av en barnläkare hjälpte oss inte heller, Dessutom var det väldigt irriterande att ge den här lösningen till en nyfödd ...

Jag slutade lyssna på läkarnas "kloka" råd och tog saken i egna händer. Jag började äta normalt - allt jag ville ha i små mängder. Jag masserade min sons mage när jag hade tid, kładłam go na brzuszku, också för natten (det finns inget att vara rädd för!) och jag gav honom en probiotikum!
Efter en vecka försvann gasproblemet för alltid!

Hur man klarar det?

  • magmassage;
  • sätta barnet på magen så ofta som möjligt, speciellt före utfodring (magen masserar själv, och gaserna flyr fritt utåt);
  • 3 daglig eliminationsdiet - t.ex.. vi misstänker att äpplet ätit av modern var skadligt. De närmaste tre dagarna äter vi inte äpplen och tittar inte på dem. När det inte finns någon förbättring, vi eliminerar en annan produkt och äter äpplen efter behag,
  • mjölkfri diet (vi lägger bort alla produkter som innehåller mjölk för max. 2 Veckor. Efter denna tid introducerar vi mjölken långsamt i moderns diet - naturlig yoghurt, kefir);
  • uttrycka spädbarnsmjölk, które zawiera najwięcej laktozy i może powodować nadmierne gazy – Jag rekommenderar det definitivt!! Det var mycket mindre gaser.
  • poić dziecko herbatką z kopru włoskiego HIPP (helst i påsar - inget socker) bądź herbatką Plantex
  • en ammande mamma ska dricka mycket - vatten, mynta te, kamomill, balsam, grönt te, fänkål…
  • no i w ostateczności läkemedel från apoteki: Espumisan, Sab Simplex, Bobotic, Greppvatten, Delicol, Infacol, probiotika
Osobiście przetestowałam Espumisan i probiotyk BioGaia. Barnmorskan försäkrade mig, att jag med säkerhet kan ge lilla Espumisan i en större dos än vad som anges i bipacksedeln. Sab Simplex hyllas, men dess sammansättning skiljer sig inte från Espumisan, a jest skuteczny bo za granicą obowiązują zwiększone dawki to taka ciekawostka..
BioGaia probiotiska visade sig vara perfekt ... Jag ångrar, att jag inte bestämde mig för honom direkt. Bara i 5 i livsveckan började vi acceptera detta mirakel och det är över 2 veckor har problemet med gaser glömts bort. Vi behövde inte heller vänta på slutförandet 3 livsmånad - för som de säger, eventuella magproblem kan fortsätta att slutföras 3 mc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *