Ett barn på ett sjukhus med en förälder - hur man överlever?

Ett barn på ett sjukhus med en förälder - hur man överlever ?

Förra veckan hade vi "nöjet" att sova på sjukhuset, på barnavdelningen.
Barn gnäller lite, ibland gråter de, men de sover oftare och är bara uttråkade.
Å andra sidan, föräldrarna ... bara och exklusivt för henne.

För mat. Hos sjuksköterskorna, läkare. På den knarriga sängen.

För bristen på leksaker för barn. På böjda väggar.

Standard ;]

Varje sekund säger - "Jag tål inte det mentalt".

Jag började undra vad som hände. jag är glad, att de gav mig en halv och rena lakan, att jag kan beställa en middag för PLN 5, att jag kan göra mig en kopp te, och viktigast av allt - att jag kan vara med ett barn som är sjuk!

Samma fiskpasta till frukost för tredje dagen i rad ? Du vill inte, ge det inte till ditt barn, det finns en butik nere, köp en bulle, sylt och sluta gnälla. Ta hand om dig själv.
Sängkläderna passar dig inte? Ta med din egen hemifrån. Skrik inte på sjuksköterskan, när den här ger dig en örngott med ett litet hål.
Etc..

Föräldrar med ett barn på sjukhuset - hur de mår ?

mamma, gör mig bra
En tvååring dricker kall cola efter varje måltid, äter alla slags Kinder-produkter mellan måltiderna - godis, choklad. Mor vägrar varje gång, när kocken anländer med middag.
Han förklarar för mig på kvällen, att hon vill att barnet ska uppleva sin sjukhusvistelse bra, så hon låter honom äta godis. Normalt äter han inte söt alls. Sjukhusmat är hemskt och ger inte ditt barn det. Jag visste inte vad jag skulle säga. Jag tystade.
Min lilla åt allt som sjukhuset erbjöd honom. Jag behövde inte mata honom med någonting. Jag hade ingen känsla, att jag måste köpa choklad för honom, för att få honom att må bättre. Det har aldrig tänkt mig, för att han njöt av det, att jag är med honom, att jag sover på natten bredvid, att han inte är ensam på en konstig plats. Barnet uppfattar miljön lite annorlunda än vuxna.

Bärbar dator, läsplatta, smartphone - ett nödvändigt bra
Jag var livrädd och ville gråta själv, när Fr. 23 en ettårig tjej kunde inte sova. Hon var så hysterisk, att de var tvungna att ge henne lugnande medel. Och gråten började runt 19. Du kan föreställa dig ?
Hon grät så hårt, att hennes kläder var blöt i svett.
Under dagen tittade hon på sagor. Datorn låg i hennes spjälsäng hela dagen, bilderna blinkade kontinuerligt på skärmen. När hon började gråta på kvällen, hennes föräldrar pressade med kraft sin bärbara dator, ordspråk: "Titta på en saga".
Jag beundrar dem för deras tålamod, för att de inte dykt upp på fyra timmar, att de är upprörda. Men jag såg inte skräck heller, som om de hade liknande handlingar med kvällen somnar varje dag.

Jag älskar kaos
Mamman till en liten flicka som var mindre än ett år gammal visade något, vad jag inte skulle förvänta mig av en kvinna i mitt liv.
Hon hade flera stora vattenflaskor på skåpet, cola, söta drycker - var och en färsk. Plus några tallrikar mat: på en knaprig smörgås, på den andra kärnan och några druvor, på en annan potatis från gårdagens middag. Dokument, tidskrifter, baby kritor, icke-dropp, flaskor, tre typer av mjölk. Kan bytas ut oändligt. Rädsla för att tänka, vad hon hade i skåpet. Hennes babyflicka hade två stora lådor med leksaker. Mitt på dagen, alla leksaker var utspridda på golvet. Under omgången blev läkaren berserk och började kalla henne en röra. Tror du, att hon städade ? Mannen var smartare, för han hade åtminstone lagt allt i rad.
Men detta är inte det enda fallet. Människor som går till sjukhuset tar alldeles för mycket saker. Hallarna är riktigt små, Det är ofta nödvändigt att dela dessa trånga utrymmen med flera föräldrar och deras barn. Det är sorgligt, att de flesta har djup repetition hos andra.

Och hur ska de uthärda det mentalt, eftersom de ständigt oroar sig över sjukhusförhållandena och barnets olycka ? Vara, kram, läsa sagor, älskar och tänker inte varje morgon: "Kanske släpper de oss ut idag". Jag skulle vara galen. Hur som helst, efter några dagar började andra föräldrars humör smitta mig och jag tappade tålamodet och med mig började barnet visa tecken på nervositet. Det gör inget bra, och det låter dig verkligen inte återhämta dig.

Lyckligtvis är vi redan hemma och jag behöver inte se den här nativityscenen. Mitt hjärta är inte trasigt, när en mamma skriker på sin bebis, eftersom det gjorde en tunn hög. Jag behöver inte vara artig mot min granne, som mumlar från morgon till kväll hur illa det är. Jag behöver inte pressa tänderna, när sjuksköterskan grymtar mot mig, för jag antar i förväg att jag är som de andra. Medicinska teamet är oförskämd. Jag vet varför - för föräldrar till små barn vände sig vid det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *