Mata på begäran - det är inte för mig

Mata på begäran - det är inte för mig

Mina erfarenheter | Varför matar vi på efterfrågan | Fördelar och nackdelar

det blir ett långt inlägg ;)

Mina erfarenheter:

Efter födseln placerades min son vid mitt bröst ... han började suga. Det tog två timmar. Sedan fördes vi till leveransrummen. Och det var där min mardröm började ... varje timme, och kanske oftare lite gnugga med tungan, och sedan släppte han ett fruktansvärt gråt! Jag lade honom till mitt bröst när han ville ... dygnet runt.

Den andra natten var värst, Jag hade inte längre den fysiska styrkan, och jag kunde bara drömma om att regenerera efter förlossningen. Potem włączyły się złe myśli… ”Vad jag kom in på?” – Jag ställde mig själv denna fråga varje gång, när jag lägger min son till mina ömma bröst. Ingen kunde hjälpa mig, Jag var bara tröstad, att bröstvårtans smärta kommer att försvinna, Jag måste krossa tänderna och mata, eftersom barnet är hungrigt. Varje gång han grät, barnmorskan skulle komma och skrika på mig, varför jag inte har det på mitt bröst än! Och jag pratade med tårar i ögonen: ”Han åt trots allt 15 min sedan "... Jag kunde inte vänta med att åka hem. Jag hade stort hopp, att det blir lättare för mig hemma.

Förlossning och sjukhusvistelse minskade mig snabbt, det fanns inget spår av graviditet. Än sen då, eftersom jag blev svagare mentalt.

Jag fortsatte mata på efterfrågan till 6 vecka i min sons liv. Under barnmorskans beskydd besökte blåsorna ... och han fick 500 g - 900 g varje vecka. Jag blev förskräckt, ale położna z zadowoleniem powtarzała ”Du är en bra mamma, du matar honom väl, växer. Tylko się cieszyć”.

Vid den första vaccinationen (w 7 livets vecka) eM märkte, att den lilla har väldigt tjocka lår. Och vikten närmade sig 6 kg. När han kom hem skrek han till mig, że daję mu pierś gdy tylko zapłacze. Inget ovanligt, att han har kolik, magont och evig regn. Jag var arg ... men jag sov med det och ändrade inställning nästa dag. Jag var tvungen att lära min son att somna utan bröst, ty han grät med både hunger och utmattning. Det var svårt för mig att se skillnaden mellan de två gråttyperna, så jag fattade mitt beslut, att jag ska mata honom var tredje timme (precis som min mamma gjorde, mormor, moster för ett dussin år sedan). Gråt mellan matningarna, det var ett tecken på trötthet. Son accepterade ett sådant system direkt. Han var full, och när han somnade kunde han sova genom matningstiden och ibland satte jag honom på bröstet efter 4 timmar. Tack vare detta förblev sonens vikt kvar 90 och slutade växa så drastiskt.

Jag kan fortfarande höra det idag, att han är fet, att hon har feta fötter, Jag matar över honom, att jag definitivt inte skulle göda min baby så mycket och tyst mata honom med gröt ... eh jag är döv för sådana kommentarer, men ibland (när jag har en dålig dag) obarczam się winą za jego wygląd i płaczę… trots allt var han så liten, han vägde bara 3 kg, och på några veckor gjorde jag ett "monster" av honom.

————————————————————————————-
Varför matning på begäran?
Jag har min teori för det. Någon gjorde det, som de flesta av folket gick med på. Det observerade någon för många år sedan, att fler och fler mödrar ger upp amningen till förmån för modifierad mjölk, som började belägrade butikshyllor i stort antal. Modifierad mjölk var en nyhet, har blivit allmänt tillgänglig. För mammor, som inte kunde hålla barnet vid bröstet, för mammor som inte kunde klara smärta i bröstvårtan, för mödrar som fick stagnation och bröstinflammation efter matbelastning och andra mödrar, które piersią karmić nie mogły bądź nie chciały mm har blivit hälsosamt! Då började vän A berätta för sin vän B om de drastiska upplevelserna från amningens början.. Vän B har redan lagrat mm under graviditeten och tänkte inte ens på amning.
Någon tittade på det med skräck, som kände igen, att bröstmjölk är det bästa och oersättliga för att barnet ska utvecklas ordentligt. Och en dag hade någon en lysande idé, för mödrar att mata sina barn på begäran! Dzięki temu mleko nie będzie zalegać w piersiach, mammor kan hantera mathoppet bättre, och amningskrisen kommer inte att vara slutet på byst och början på tappning.
Ledordet är detta: Moderns mjölk är bra för allt! För det är inte bara mamman som gynnar, men också ett barn:
Barnet är törstigt?
– ge inte vatten, te, soczku! Moderns mjölk släcker din törst.
Ett barn gråter?
– krama dem till dina bröst, och det vore bäst om kära mamma suger ditt bröst, och kasta nappen i papperskorgen eller köp inte den alls!
Barnet är sjuk? Har feber? Qatar?
– fäst vid ditt bröst så ofta som möjligt! Moderns mjölk fungerar som ett antibiotikum! (fråga: de matade barnen är värre i detta avseende, ja?)
Barnet tänder?
– det finns ingen bättre smärtstillande medel än att suga på moderns bröst!
etc.. etc.. etc.…..

Parollen "amning", "Efterfrågning" är redan så vanligt, att mödrar som av lika skäl bestämde sig för att mm, de får skulden för sitt val, alla omkring dem ser kritiskt på dem, de är stötande för dem.
————————————————————————————-
För- och nackdelar med matning på begäran?
Jag är ledsen att säga det, men jag ser inga fördelar med denna metod.
– mamman har ingen tid att vila,
– mamman kan inte lämna huset utan barnet,
– mamman måste alltid vara i beredskap,
– moderns bröst är svullna av massiv mjölkproduktion. Du kan drömma om att normalisera amning.
– mamma är trött, tappar energi, och i värsta fall får hon förlossningsdepression, eftersom han inte har någon styrka att bekämpa dåliga tankar, stämningar
– barnet är för mycket, magen gör ont, kolik uppträder
– barnet stänker med mjölk,
– barnet har problem med att somna,
– barnet lär sig att kräva ... - mamma svarar på varje samtal, och utan att murra ger det bäst.

med plus?
+ barnet känner sig verkligen inte hungrigt.

Valet är ditt, kära mammor!
Jag ammar redan 6 månad, men termen "on demand" har länge varit främmande för oss! Du kan? DU KAN!!

Barnet växer och utvecklas ordentligt. Jag har tid för mig själv, Jag kan planera att lämna huset utan barn i upp till flera timmar (det räcker att ta bort lite mjölk , även för en matning, hitta en vårdnadshavare och jag har över 6 timmar "gratis").

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *