Sådan laver du et testamente?

”Jeg skrev min sidste testamente ned. For at få min vilje til at se pæn ud, Spurgte jeg min datter, at skrive det. En kollega på arbejdspladsen fortalte mig det, at en sådan testamente er ugyldig. Hvorfor?”

Din ven har ret, fordi, at stille et gyldigt testamente, du skal skrive det selv med en pen eller endda en blyant, tegn og dato. Du kan ikke bruge en skrivemaskine eller computer til dette formål. Dette er for at sikre testamentets ægthed og identificere dens forfatter ved at undersøge skrifterne. Et testamente kan også udfærdiges af en notarius publicus i form af en notarialhandling. Vi vil så være sikre, at hvis den efterlades på en notar, vil den ikke gå tabt og vil ikke blive smedet eller ødelagt af nogen. Tilsvarende, vi kan mundtligt meddele vores vilje til et medlem af rådet eller kommunebestyrelsen, borgmesteren, borgmesteren eller bypræsidenten og to vidner. En sådan testamente registreres.