Hiustenlähtö naisilla

Hiustenlähtö vaikuttaa melkein 20 % aikuiset naiset. On erittäin tärkeää tehdä oikea diagnoosi. Hoidon onnistuminen riippuu siitä. Kuten tiedät, hiukset erityisesti naisille, ovat yksi tärkeimmistä kauneuden ominaisuuksista. Niiden puute on valtava ongelma. Haluamme auttaa naisia ​​kohtaamaan sen ja onnistuneesti voittamaan sen.

Androgeeninen hiustenlähtö naisilla

Se on yleisin hiustenlähtö naisilla - 2 päällä 3 tapauksissa. Molemmat hormonit aiheuttavat sen, ja geenit, ja ilmenee hiusten merkittävänä heikkenemisenä. Se voi alkaa jo murrosiässä, kuitenkin 40. elämä ei ole kovin vakava.

Molemmat miehet, ja naiset, joilla on diagnosoitu tämän tyyppinen hiustenlähtö, on lisääntynyt herkkyys dihydrotestosteronihormonille (DHT).

Syistä, joita ei ole täysin selitetty, DHT laukaisee immuuniprosessin, joka tuhoaa karvatupet. Tämän seurauksena hiukset ovat terveitä - pitkiä, paksu, värillä, vähitellen alkavat häipyä, lyhyet hiukset ilmestyvät heidän tilalleen, ohut, ilman pigmenttiä.

Huomattu, että molemmilla sukupuolilla entsyymi osallistuu testosteronin muuttumiseen DHT: ksi 5 alfa-reduktaasityyppi 1 i 2. Naisten iho sisältää puolet vähemmän tätä entsyymiä kuin miesten iho. Lisäksi se sisältää myös muita entsyymejä, jotka tekevät, että naisten kaljuuntuminen voi olla lievempää. Suurin osa naisista ei koskaan ole täysin kalju. Toisin kuin miehet, naisilla on taipumus menettää hiuksensa päänsä päällä, kun taas miehillä otsa linja ohenee (tyypilliset mutkat) ja kärki, jotka ajan mittaan yhdistyvät ja ns. seppele.

Androgeenisestä hiustenlähtöstä vastuussa olevat geenit tai geenit ovat hallitsevia geenejä, jonka molemmat perimme isältä, jak i od matki. Może ono pojawić się także u pacjentów, joiden perheessä ei ollut tällaisia ​​tapauksia. Saman perheen jäsenillä voi olla vaihtelevaa hiustenlähtöä, koska siihen vaikuttavat myös muut geneettiset tekijät.

 

Onko se androgeeninen hiustenlähtö?

Naiset voivat menettää hiuksensa monista eri syistä. Ennen kuin erikoislääkäri diagnosoi ja aloittaa androgeenihiutaleiden hoidon, täytyy ensin sulkea pois mahdolliset hiustenlähtöön liittyvät syyt. Kohteeseen m.in.:

niedobór protein i żelaza, eli anemia. Se on yksi naisten hiustenlähtöön johtavista syistä, ja se jää usein tunnistamatta.
– kilpirauhasen häiriöt. Zarówno niedoczynność jak i nadczynność tarczycy mogą być przyczyną łysienia.
farmakoterapia, esimerkiksi.. syöpä-, antikoagulantti, antispasmodinen, kilpirauhasen liikatoimintaa vastaan, ehkäisy- tai masennuslääke.

Seuraavat lausunnot ovat hyödyllisiä määritettäessä oikeaa syytä hiustenlähtöön.

1. Androgeeninen hiustenlähtö esiintyy yleensä murrosiässä, 20 tai 30 vuotta.
2. Tyypillisessä androgeenisessä hiustenlähdössä äkillistä hiustenlähtöä ei yleensä havaita. Joillakin naisilla perinnöllinen taipumus kaljuuntumiseen voi ilmetä hiustenlähtöön lisääntyessä synnytyksen jälkeen, korkean kuumeen tai muiden sairauksien seurauksena. Tämän tyyppistä hiustenlähtöä kutsutaan telogen effluviumiksi ja se kestää useita kuukausia. Hiukset kasvavat yleensä kokonaan vuoden sisällä, perinnöllisillä naisilla ne pysyvät paljon harvemmin.
3. Androgeeninen hiustenlähtö on perinnöllinen. Mutta ei vain äiti ja isä ole otettava huomioon, mutta myös veljiä ja sisaria, isovanhemmat, tädit ja setät perheen molemmin puolin.
4. Naisilla, joilla on androgeeninen hiustenlähtö, on yleensä säännöllisiä kuukautisia, normaalit raskaudet eikä heillä ole hedelmällisyysongelmia.
5. Alopesian oireita voidaan parantaa tietyillä lääkkeillä, samoin kuin korkean kuumeen aiheuttamat sairaudet, väärä hiustenhoito, liian voimakas kiinnitys, aggressiiviset hoidot, huono ruokavalio.
6. Yksi androgeenisen alopesian signaaleista on, että hiukset ohenevat, siksi esim.. jakolinja laajenee.
7. Tämän tilan tyypillisin oire on oheneminen, kasvavat hiukset lyhyemmiksi ja ohuemmiksi. Heidän vinkkinsä ovat ehdottomasti ohuempia kuin pohjassa.
8. Naisilla, joilla on hiustenlähtö, otsa viiva nousee, useimmiten suorana, M-muotoinen, aivan kuten miehet, jotka luovat tyypillisiä mutkia.

 

Hiustenlähtö (mies- ja naispuolinen tyyppi) voi olla tuhoisa vaikutus psyykeen, kuten Monashin yliopiston tutkijat löysivät.

Uusi Halo-ryhmähoito-ohjelma (ang. lyhyt hiustenlähtö - hiustenlähtö), käyttäytymistieteiden luennoitsijoiden johdolla, Tohtori Fracesce Collins ja Monashin yliopiston kollega Sebastiane Biondo antoivat positiivisia tuloksia hiustenlähtöön liittyvien psykologisten vaikutusten lieventämisessä.
Nainen androgeeninen hiustenlähtö (tasainen hiustenlähtö koko päänahan pinnalla) koskettaa välillä 20 a 50 prosenttiosuus australialaisista naisista, joka viides jälkeen 30 ikävuotta ja joka toinen sekunti sen jälkeen 60 ikä.
Halo-ohjelma on tarkoitettu aikuisille naisille, joilla on androgeeninen hiustenlähtö ja jotka odottavat tai ovat hoidossa. Noin 20 naiset osallistuivat kahdeksan viikon ohjelmaan, ensimmäinen juoksu Alfredin sairaalaan vuonna 2004.
Arviointi ohjelman tehokkuudesta ja sen vaikutuksesta potilaiden psykologisiin ongelmiin- mukaan lukien itsetunto, kuvasi , luottamus, ihmissuhteet, Hiustenlähtöön liittyvä ahdistus ja masennus ovat esillä tänään (28 syyskuu 2005) Australian psykologien vuosittaisessa konferenssissa Melbournessa.
Naisten hiustenlähtöön liittyviä psykologisia näkökohtia ei ole toistaiseksi tehty paljon Australiassa. W 2002 Rouva Biodno aloitti ensimmäisen australialaisen tutkimuksen, joka löysi hiustenlähtöjen vaikutuksen naisten psyykeen ja elämänlaatuun. Tämä tutkimus kehittyi Halo-ohjelmaksi, Collinsin ja Rodney Sinclairin johdolla, professori dermatologii na Melbournen yliopisto.
”Suurin osa naisista, joilla on diagnosoitu androgeeninen hiustenlähtö, pelkästään tosiasia hämmästyttää, että on olemassa sellainen ehto ja, sellaisia ​​he ovat, kuten monet naiset, putosi heille " – rouva Biondo sanoo. ”Tietoisuuden ja ymmärryksen puute on tyypillistä paitsi suurelle joukolle ihmisiä myös monille terveys- ja hiusasiantuntijoille. He eivät ole tietoisia siitä, kuinka yleinen tauti on ja kuinka suuri taakka sillä on. Puuttuu myös todistettu, potilaille sopivia tietoja tästä taudista "
”Halo-ohjelman tavoitteena on kouluttaa naisia ​​itseluottamukseen ja antaa heille mahdollisuus puhua lääkäreiden kanssa, ja rentoutustekniikoiden kehittäminen ja hoitomuotoja koskevan tiedon tarjoaminen. "
Tohtori Collins sanoo, että useimmat ihmiset eivät ymmärrä huolta, suru ja tunne avuttomuudesta, kun tauti etenee hitaasti. ”Monet naiset eivät mene ulos, hermostua tai masentunut, mieluummin piilottaa kunnoni häpeästä ”, hän sanoo. "He eivät myöskään tunne itsevarmuutta, kun heidän on keskusteltava lääkäreiden kanssa heidän tilastaan ​​tai mahdollisista hoidoista. Usein kuluu kuukausia tai jopa vuosia, ennen kuin he ryhtyvät toimiin. "

7 syyt hiustenlähtöön naisilla

Selittäkäämme aluksi: nainen! Jos hiuksesi putoavat, et ole yksin!
Naiset voivat menettää hiuksensa monista eri syistä. Tästä aiheesta on kuitenkin keskusteltu paljon laajemmin kuin miesten hiustenlähtö. Monissa tapauksissa on mahdollista diagnosoida ja poistaa hiustenlähtöön vaikuttavat tekijät. Se tekee sen, että monet naiset keskustelevat tästä asiasta lääkäreiden kanssa. Tässä ovat yleisimmät syyt hiustenlähtöön:

-Matala rautapitoisuus. Raudanpuute, liittyykö se anemiaan vai ei, voi johtaa hiustenlähtöön. Älä kuitenkaan aloita tätä ainetta sisältävien tablettien ottamista heti, gdyż jego nadmiar również jest szkodliwy.

Kilpirauhasen häiriöt. Sekä kilpirauhasen liikatoiminta että kilpirauhasen vajaatoiminta voivat aiheuttaa hiustenlähtöä
Alhainen estrogeenitaso. Monet naiset kärsivät hiustenlähtöstä vaihdevuosien aikana ja sen jälkeen, kun estrogeenitaso laskee. Ehkäisypillerit voivat myös vaikuttaa hormonaaliseen tasapainoon, mikä johtaa hiusten menetykseen.

-Hormonaaliset muutokset synnytyksen jälkeen. Vastaleivotut äidit voivat kokea hiustenlähtöä jopa kuuden kuukauden ajan syntymän jälkeen, kun estrogeenitaso palaa normaaliksi. Päinvastoin kuin ulkonäkö, hiustenlähtöön vaikuttava kasvu on itse asiassa yritys säännellä hiusten kasvun luonnollista kiertoa.

-Telogen hiustenlähtö. Tämä on hätätilan yleinen nimi, väliaikainen hiustenlähtö, joka johtuu viimeaikaisesta stressistä tai leikkauksesta, yleensä kaksi kuukautta tapahtuman jälkeen. (Tämä lause voi myös kuvata muiden tekijöiden aiheuttamaa äkillistä hiustenlähtöä, kuten hormonaaliset muutokset)

Lääke. Monet lääkkeet voivat johtaa hiustenlähtöön. Jos olet huolissasi, Keskustele lääkärisi kanssa, jos on olemassa vaihtoehtoja.

-Korkea A-vitamiinin tai seleenin määrä. Yleensä tarpeeksi näitä hivenaineita löytyy multivitamiinista ja tableteista. Joten sitä tapahtuu harvoin, että meillä on niitä runsaasti.

 

Hiustenlähtö- tärkeimmät riskitekijät

Tekijät, jotka lisäävät hiustenlähtöä:

Geenit (perinnölliset taipumukset). Jos hiustenlähtö on vaikuttanut toiseen tai molempiin vanhempasi, on hyvät mahdollisuudet, että se vaikuttaa myös sinuun

Tauti. Tietyt sairaudet voivat vaikuttaa hiustenlähtöön. Näitä ovat sieni-infektiot, kilpirauhasen toimintahäiriö tai lupus.

Wiek. Większość osób zaczyna tracić włosy po 50 ikä.

Lääkkeet. Tietyt lääkkeet voivat aiheuttaa päänahan ongelmia, mikä johtaa hiusten menetykseen.

Hiusten muotoilu. Usein värjätty, hiusten suoristaminen tai käpristyminen voi heikentää niitä huomattavasti.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. pakolliset kentät on merkitty *