Hoe maak je een testament??

'Ik heb mijn testament opgeschreven. Om mijn testament er netjes uit te laten zien, Vroeg ik aan mijn dochter, om het te typen. Een collega op het werk vertelde het me, dat een dergelijk testament ongeldig zal zijn. Waarom?”

Je vriend heeft gelijk omdat, om een ​​geldig testament op te stellen, je moet het zelf schrijven met een pen of zelfs een potlood, teken en datum. U kunt hiervoor geen typemachine of computer gebruiken. Dit is om de authenticiteit van het testament te verzekeren en om de auteur ervan te identificeren door de Schrift te onderzoeken. Een testament kan ook worden opgemaakt door een notaris in de vorm van een notariële akte. We zullen het dan zeker weten, dat als het in het kantoor van een notaris wordt achtergelaten, het niet verloren zal gaan en niet zal worden vervalst of vernietigd door iemand. Evenzo, we kunnen ons testament mondeling bekendmaken aan een lid van de raad of het gemeentebestuur, de burgemeester, de burgemeester of stadsvoorzitter en twee getuigen. Zo'n testament wordt vastgelegd.