Als er geen vlekverwijderaar is

wassenDe verschillende geadverteerde details voor het verwijderen van vlekken zijn misschien effectief, maar als we ze niet hebben, we kunnen de oude gebruiken, bekend, een… de goedkoopste manieren.

Vlekken variëren, ook - seizoensgebonden. De kinderen gingen naar school - dus er zullen inktvlekken zijn op pennen en viltstiften. De herfst komt eraan, er is hoop (droogte!!!), dat het zou regenen, en als regen, het is modder, bespatte kleding.

Dus hoe verwijder je het schuim?:

Pen inkt

Over het algemeen helpt wassen met alcohol en spoelen met water (op plastic weefsel moet eerst een test worden uitgevoerd en als er verkleuring optreedt, alleen afwassen met lauw water). Op wol en zijde: na bevochtiging met water, besprenkelen met citroenzuur en na enkele minuten afspoelen met water. Op linnen en katoenen stoffen - wrijf de vlek in met warme glycerine en spoel af met water. Op witte stoffen gemaakt van natuurlijke vezels - giet citroensap over de vlek, goed uitspoelen.

Gemaakt van viltstiftinkt
Week de bevlekte stof in koud water en was hem af. Als de mascara niet loslaat, was deze dan af met alcohol of nagellakverwijderaar en spoel opnieuw in koud water. Als de stof gekleurd of synthetisch is, je moet eerst op een onopvallende plek, maak een steekproef.

Uit de modder
Nadat het droog is (broek, jas enz.) Maak de bevlekte plekken grondig schoon met een borstel. Als er sporen zijn - wassen met een tampon, gedoopt in water met azijn of ammoniak. Na het drogen - we strijken.

Per ongeluk gekleurd met modder op het tapijt
— trzeba plamę zmyć mieszaniną: 1 liter water - 2 eetlepels azijn. Veeg het vuil weg met een natte doek.