Een teek in het lichaam van de hond

taarten“Wat te doen, als de kop van een teek in het lichaam van de hond blijft? Ik heb olie op deze plek gedaan, maar het mocht niet baten. Dit is mijn eerste hond en ik wou dat ik het kon, opdat hij niet leeft en sterft.”

Vanwege de mogelijkheid van overdracht van ziektekiemen van verschillende ziekten door teken, moet de prognose van de kansen op herstel van de hond zeer zorgvuldig zijn.

Ziekten veroorzaakt door teken zijn: babesiose, tymleriose, mutaliozy. Dit zijn bloedgerelateerde ziekten. Teken brengen ook virale ziekten over (door teken overgedragen encefalitis) en bacterieel, die de ziekte van Lyme veroorzaken.

In plaats van, waarin de kop van de teek bleef, er kan een ontsteking in de vorm van oedeem optreden, guzka. Dan moet je naar de dierenarts, wie zal de operatie uitvoeren.