Teletubisie

TELETUBISIE

Soms lijkt het mij, Ik ga op de gemakkelijke manier, want elke dag hebben Alan en ik zulke momenten gedurende de dag dat we samen naar tekenfilms kijken. Ik heb het woord speciaal samen uitgekozen, omdat ons kijken naar sprookjes daar niet over gaat, dat ik het kind los laat voor de tv, en gedurende deze tijd heb ik wat gemoedsrust en kan ik iets doen. Alan wordt het beu om heel snel alleen te kijken, maar als we samen naar het scherm kijken en praten over waar we naar kijken, is het compleet anders.

Als het onderwerp van tv kijken door kinderen was om te googlen op het net, het is de meest voorkomende informatie, dat kleintjes zoals Alan niet meer dan dat voor de tv mogen uitgeven 10 minuten per dag. In het tijdperk van de technologie is de tv ook door elkaar een tablet, of computer, omdat dit ook monitoren zijn, die onder andere zijn om te bekijken. Ik schreef over dit onderwerp in de tv-post TEGEN KINDEREN.
Vandaag wilde ik me meer concentreren op kijken, dat het goed zou komen. Alan en ik hebben onze favoriete shows: de beroemde Teletubbies, Welterusten tuin, Benio heeft honger, Charlie en nummers en alle liedjes.

Zodat kijken een tastbaar effect heeft, het moet naar mijn mening creatief zijn, je moet wat tijd met het kind doorbrengen en praten over wat we op het scherm zien. Herhaal de gebaren, noem de karakters, dans soms, klappen soms. Dankzij Teletubbies leerde Alan bijvoorbeeld een paar maanden geleden papa maken, omdat Teletubbies dat doen “groen”. Hij begon ook kusjes te blazen, toen we leerden te doen “O O”. Maar het grootste succes van Teletubbies is leren knuffelen, omdat Teletubbies elkaar vaak omhelzen met het wachtwoord “tulimy” en het is deze slogan die in ons leven is binnengedrongen en al vele maanden bij ons is.

Al met al zou elk sprookje dat we bekijken zo geschreven kunnen worden. Ze hebben allemaal iets in het leven van Alan en mij gebracht. Ik denk van niet, dat televisie een slechte invloed heeft op kinderen, mits, dat we het kind naar relevante programma's laten kijken en er met het kind over praten. En het belangrijkste is om de controle over de piloot te behouden.

We hebben ook tijd voor andere spellen, hoewel ik het het leukst vind als het tijd is voor onafhankelijk spel. Zoals je kunt zien, voelt Alan zich goed in zijn kleine koninkrijk.

Vandaag heeft Alan een nieuw superspeeltje gekregen, die ik altijd zal associëren met het feit van de toekenning ervan. Nou, een paar van mijn vrienden een tijdje geleden: Kondigden Ania en Andrzej aan, die ze hebben voor Alan “hongerig”. Op de een of andere manier hadden ze niet de gelegenheid om dit speeltje persoonlijk te presenteren, bovendien passeerden we elkaar recentelijk op de een of andere manier (we werken samen), tot ineens vandaag een telefoontje en ze vragen waar ik ben, mij erop, dat op mijn afdeling, in zijn positie, en ze kwamen samen, veroorzaakte een kleine opschudding, want even hielden al mijn medewerkers hun adem in, omdat ze dachten, er komt een uitnodiging, alleen voor een bruiloft 🙂 en hier bleek het, dat er helemaal geen kleine HONGER is.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *