Helse eller vitenskap?

baby mat“Jeg er mor til en seksåring, som går i klasse 0. Han takler vitenskapen uten problemer, selv om det etterlater mye (er allergisk). jeg er redd, det i fremtiden (vurderer overbelastning av en vanskelig læreplan) vil stoppe taklingen. Jeg jobber og jeg vil ha liten tid, for å hjelpe barnet med å gjøre opp hullene; Dessuten er sønnen veldig sjenert, føles dårlig blant nye mennesker, og samtidig mislykkes han bare med sine jevnaldrende, låner dem leker, han kan ikke kjempe for sine egne. Læreren sier, at han er hemmelighetsfull. Venner med litt eldre barn fortalte meg, at jeg blir nødt til å velge: eller barnets helse, eller hans læringsutvikling. Hva å gjøre?”

For meg virker det som, at du tilhører mennesker, som bekymrer seg to ganger: en gang, før noe skjer, andre gang, når det er grunner til det. Dette er for mye tid, er det ikke?

jeg tror, at de fleste av problemene dine med sønnen din skyldes din tendens til å være altfor engstelig. Du videreformidler holdningene dine til sønnen din og dermed hans problemer med kontakter med jevnaldrende, samt helseproblemer. Jeg anbefaler deg å ikke bry deg med dette, hva som kan skje i fremtiden, eller rettere sagt, prøv å roe deg og deg selv, og sønn.

Når det gjelder det mulige (!) sønnens problemer med vitenskapen, dette selv om han måtte gå glipp av mange leksjoner (helse er viktigere), dette først – for meg virker det som, at han er et begavet barn og mange fravær bør ikke hindre hans fremgang i læring, en po narkotika – når sønnen er syk, du vil sannsynligvis være sykemeldt for å passe på ham, Så du vil finne tid til å hjelpe barnet ditt å kompensere for manglene. jeg tenker også, at et godt middel for dine problemer ville være en beslutning om å utvide familien. Det følger av brevet, at sønnen trenger søsken veldig mye (derav slik, og ikke en annen holdning til sine jevnaldrende). I den nye situasjonen ville konsentrasjonen din om ham reduseres. Det vil bli, etter min mening, veldig gunstig.