Å mate på forespørsel - det er ikke noe for meg

Å mate på forespørsel - det er ikke noe for meg

Mine erfaringer | Dlaczego karmimy na żądanie | Wady i zalety

det blir et langt innlegg ;)

Mine erfaringer:

Etter fødselen ble sønnen min plassert ved brystet mitt ... han begynte å suge. Det tok to timer. Så ble vi kjørt til leveringsrommene. Og det var der marerittet mitt begynte ... hver time, og kanskje oftere litt vifter med tungen, og så la han ut et forferdelig gråt! Jeg satte ham på brystet når han ville ... døgnet rundt.

Den andre natten var den verste, Jeg hadde ikke lenger den fysiske styrken, og jeg kunne bare drømme om å regenerere etter fødselen. Potem włączyły się złe myśli… “Det jeg fikk med meg?” – Jeg stilte meg selv dette spørsmålet hver gang, da jeg satte sønnen min i mine ømme bryster. Ingen klarte å hjelpe meg, Jeg ble bare trøstet, at brystvortesmerten vil forsvinne, Jeg må knuse tennene og mate, fordi babyen er sulten. Hver gang han gråt, jordmoren ville komme og rope på meg, hvorfor jeg ikke har det på brystet ennå! Og jeg snakket med tårer i øynene: “Han spiste tross alt 15 min siden "... Jeg kunne ikke vente med å reise hjem. Jeg hadde stort håp, at det blir lettere for meg hjemme.

Fødsel og sykehusopphold slank meg raskt, det var ingen spor av graviditet. Hva så, siden jeg ble svakere mentalt.

Jeg fortsatte å mate på forespørsel til 6 uke av sønnen min. Under jordmorens beskyttelsesbesøk ble blemmene veid ... og han fikk 500g - 900g hver uke. Jeg ble forferdet, ale położna z zadowoleniem powtarzała “Du er en god mor, du gir ham mat, vokser. Tylko się cieszyć”.

Ved den første vaksinasjonen (w 7 livsuke) eM la merke til, at den lille har veldig tykke lår. Og vekten nærmet seg 6 kg. Da han kom hjem, ropte han på meg, że daję mu pierś gdy tylko zapłacze. Ikke noe uvanlig, at han har kolikk, magesmerter og evig regn. Jeg var sint ... men jeg sov med det og endret tilnærming neste dag. Jeg måtte lære sønnen min å sovne uten bryster, for han gråt med både sult og utmattelse. Det var vanskelig for meg å se forskjellen mellom de to typene gråt, så jeg tok min beslutning, at jeg vil mate ham hver tredje time (akkurat som moren min gjorde, bestemor, tante for et dusin år siden). Gråt mellom matingene, det var et tegn på tretthet. Sønnen aksepterte et slikt system med en gang. Han var mett, og da han sovnet, kunne han sove gjennom fôringstiden, og noen ganger satte jeg ham på brystet etter 4 timer. Takket være dette forble sønnens vekt 90 sentil og sluttet å vokse så drastisk.

Jeg kan fortsatt høre det i dag, at han er feit, at hun har fete føtter, Jeg overfôrer ham, at jeg definitivt ikke ville fete babyen min så mye og mate ham med grøter ... eh, jeg er døv for slike kommentarer, men noen ganger (når jeg har en dårlig dag) obarczam się winą za jego wygląd i płaczę… tross alt var han så liten, han veide bare 3 kg, og om noen uker lagde jeg et "monster" ut av ham.

—————————————————————————————-
Hvorfor fôring på forespørsel?
Jeg har min teori for det. Noen gjorde det opp, som de fleste av folket støttet. Dette observerte noen år siden, at flere og flere mødre gir opp amming til fordel for modifisert melk, som begynte å beleirede butikkhyllene i enorme antall. Modifisert melk var en nyhet, har blitt generelt tilgjengelig. For mødre, som ikke kunne holde babyen mot brystet, for mødre som ikke kunne takle brystvortesmerter, for mødre som fikk stagnasjon og betennelse i brystene etter matbelastning og andre mødre, które piersią karmić nie mogły bądź nie chciały mm har blitt hilsen! Så begynte venn A å fortelle venninnen B om de drastiske opplevelsene fra begynnelsen av amming.. Venn B har allerede lager mm under graviditeten og tenkte ikke en gang på amming.
Noen så på det med gru, som kjente igjen, at morsmelk er det beste og uerstattelige for riktig utvikling av babyen. Og en dag hadde noen en strålende idé, for mødre å mate barna sine på forespørsel! Dzięki temu mleko nie będzie zalegać w piersiach, mødre kan takle mathastigheten bedre, og ammingskrisen vil ikke være slutten på busty og begynnelsen på tapping.
Stikkordet er dette: Morsmelk er bra for alt! For det er ikke bare moren som har fordeler, men også et barn:
Babyen er tørst?
– ikke gi vann, te, soczku! Morsmelk vil slukke tørsten din.
Et barn gråter?
– klem dem til brystene dine, og det ville være best hvis kjære mor suger brystet ditt, og kast kummen i søpla eller ikke kjøp den i det hele tatt!
Barnet er syk? Har feber? Qatar?
– fest på brystet så ofte som mulig! Morsmelk fungerer som et antibiotikum! (spørsmål: de matte babyene er verre i denne forbindelse, ja?)
Babyen begynner å tenne?
– det er ikke noe bedre smertestillende middel enn å suge på mors bryst!
etc.. etc.. etc.…..

Slagordet "amming", "Behovsmating" er allerede så vanlig, at mødre som av like grunner bestemte seg for å mm, de får skylden for deres valg, alle rundt dem ser kritisk på dem, de er støtende mot dem.
—————————————————————————————-
Fordeler og ulemper ved fôring etter behov?
Jeg beklager å si det, men jeg ser ingen fordeler med denne metoden.
– moren har ikke tid til å hvile,
– moren kan ikke forlate huset uten barnet,
– moren må være i beredskap hele tiden,
– mors bryster er hovne opp av massiv melkeproduksjon. Du kan drømme om normalisering av amming.
– mor er sliten, mister energi, og i verste fall får hun fødselsdepresjon, fordi han ikke har krefter til å bekjempe dårlige tanker, stemninger
– barnet er overopphetet, magen deres gjør vondt, kolikk vises
– babyen spruter med melk,
– barnet har problemer med å sovne,
– barnet lærer å kreve ... - mamma svarer på alle samtaler, og uten å murre, gir det det beste.

med plusser?
+ barnet føler seg absolutt ikke sulten.

Valget er ditt, kjære mødre!
Jeg ammer allerede 6 måned, men begrepet "on demand" har lenge vært fremmed for oss! Du kan? DU KAN!!

Babyen vokser og utvikler seg ordentlig. Jeg har tid for meg selv, Jeg kan planlegge å forlate huset uten barn i opptil flere timer (det er nok å ta litt melk av , selv for en fôring, finne en verge og jeg har over 6 timer "gratis").

Legg igjen et svar

e-postadressen din vil ikke offentliggjøres. Nødvendige felt er merket *