Hälsa eller vetenskap?

barnmat“Jag är mamma till en sexåring, som går till klass 0. Han klarar vetenskapen utan problem, även om det lämnar mycket (är allergisk). jag är rädd, det i framtiden (med tanke på överbelastningen av en svår läroplan) kommer att sluta hantera. Jag jobbar och jag kommer att ha lite tid, för att hjälpa barnet att kompensera för luckorna; Dessutom är sonen väldigt blyg, mår dåligt bland nya människor, och samtidigt kavlar han bara sina kamrater, lånar dem leksaker, han kan inte slåss för sin egen. Läraren säger, att han är hemlighetsfull. Vänner med lite äldre barn berättade för mig, som jag måste välja: eller barnets hälsa, eller hans lärande framsteg. Vad ska man göra?”

Det verkar för mig, att du tillhör människor, som oroar sig två gånger: en gång, innan något händer, andra gången, när det finns skäl till det. Det här är för mycket tid, är det inte?

Jag tror, att de flesta av dina problem med din son orsakas av din tendens att vara alltför orolig. Du förmedlar dina attityder till din son och därmed hans problem med kontakter med kamrater, samt hälsoproblem. Jag råder dig att inte bry dig om detta, vad som kan hända i framtiden, eller snarare, försök att lugna ner dig själv, och son.

När det gäller det möjliga (!) din sons problem med vetenskapen, detta även om han var tvungen att sakna många lektioner (hälsa är viktigare), detta först – det verkar för mig, att han är ett begåvat barn och många frånvaro borde inte hindra hans framsteg när det gäller lärande, en po drogist – när sonen är sjuk, du kommer antagligen att vara sjukledig för att ta hand om honom, Så du hittar tid att hjälpa ditt barn att kompensera för bristerna. jag tror också, att ett bra botemedel mot dina problem skulle vara ett beslut att utvidga din familj. Det följer av brevet, att sonen behöver syskon väldigt mycket (därav sådana, och inte en annan inställning till sina kamrater). I den nya situationen skulle din koncentration på honom minska. Det skulle vara, enligt min åsikt, mycket fördelaktigt.