Gluten i ett barns diet. Hur man introducerar gluten - semolina

Gluten i ett barns diet. Hur man introducerar gluten - semolina

För närvarande kan du hitta färdiga gröt med gluten på marknaden, samt färdiga måltider i burkar som innehåller gluten.

Kashka:
Nestle Milk semolina (po 4 månad) / 10PLN
Bobovita mjölkfri gryn med flerfrukt (po 6 månad) / 6 -8PLN
Bobovita bezmleczna kaszka ryżowo-przenna z jabłkami i gruszkami / 6 -8PLN
Bobovita mjölksolja (po 6 månad) / 6 -8PLN
Kupiec kasza manna błyskawiczna / 2,50PLN
Rätter i burkar, m.in:
Boboita warzywa z kurczakiem i kaszką przenną (po 5 månad) / 3,50PLN
Gebrer äpplen med gryn (po 5 månad) / 3,00PLN
Gerber Bio dessertflingor med äpplen och bananer (efter 6 månader) / 5,40PLN
Jag fokuserade främst på gröt, för burkarna är inte av intresse för oss ännu - vi ammar tills de är färdiga 6 månad….
  • Kaszki Bobovity klarade inte det första testkriteriet - de innehåller SOCKAR! Dessutom kan de administreras efter 6 månad, och gluten rekommenderas att införas efter slutförandet 4 månad ...
  • Nestle Kaszka gick till korgen när hon handlade, men i sista stund lade jag tillbaka lådan på hyllan. Varför? W składzie jest mleko modyfikowane i kasza manna. Tydligen ok, men eftersom jag ammar, Jag föredrar att göra gröt med vatten eller min mjölk. Pris. 10PLN för 250 g. 50 g av pulvret används för en portion (enligt beredningsmetoden som beskrivs på förpackningen)! Det är inte svårt att räkna, det räcker för 5 dagar ... och exponeringen för gluten är inställd på att hålla 2 månader. Du kan minska antalet skedar och göra gröt med 2-3 skedar, inte z 5. Vi sparar lite på detta, men vi kommer att spendera en förmögenhet ändå!

Så jag köpte det vanligaste grynet, cena 2,50zł för 400 g. Jag konsumerar 2-3 g för en portion (0,5 teskedar). Förpackningen räcker till ca. 130 dagar (4 månader).Så introducera gluten i din kost, w sumie będzie nas kosztowało złotówkę :)

Om det ska vara billigt, det måste göras! Och hur.
Det första försöket att förbereda en liten portion gryn för min son, gjorde en hel del röra i köket. Pott, laktator, spridd gröt, bränd gröt, sil, teskedar, ångar varje kärl! Galenskap!! Men jag ger inte upp och det var bättre idag. Ett system måste utvecklas.
  • På kvällen tar jag 50 ml mjölk och lägger den i kylen - den kommer att vara på 2-3 dagar.
  • Han kokar grynarna i mycket liten mängd vatten, så att det bara finns gryn efter tillagningen i grytan - du behöver inte tömma den efteråt. Denna konst kräver övning, bo kasza może się przypalić ;)
  • Lägg gryn i en behållare och häll den med modersmjölk (liten,för att täcka gryn). Jag lade den i värmaren vid 40 ° C.
  • Efter uppvärmning, ge den till barnet med en sked.

Du kan också ge gryn med mjölk, från en flaska ... men hos oss vanligtvis efter att ha druckit mjölk, gryn kvar på flaskans sidor. Genom att servera gryn med gluten med en sked var jag säker, att gluten var i min babys mage i rätt mängd.

Beredningstid 5 minuter!
-matlagning gröt: 3min
-måltid tillagning: 2min (blanda gröt med min mjölk och värma upp den)
Diska: individuellt. od 2min do 20min :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *