När ska du starta potträning? Lite om NHN ...

När ska du starta potträning? Lite om NHN ...

Mammor gillar att delta i diskussioner mycket ofta, när du blir frågad: när ska man starta potträning.

Nyligen hittade jag vägen till föräldrarnas forum, som främjar diafri utbildning. Först efter tio minuters läsning av diskussionen kom jag igenom, att det handlar om nyfödda och spädbarn! Jag kunde inte tro det. Jag gnuggar med förvåning och letar efter bekräftelse, det är ett skämt.

Farbror Google bevisade för mig, det NHN (Naturlig babyhygien) det är verklighet och praktik, som också används i Polen. Även om det fortfarande inte är särskilt populärt.

Vem kom på den här idén?
Chyba ludzie pierwotni. W ostatnich latach jest tendencja do podróży w przeszłość. 60-talets mode är tillbaka, människor letar efter hälsosam mat, de satte upp grönsaker, de planterar örter i huset, de förbereder sina egna kosmetika från naturliga ingredienser,de bakar bröd, de förbereder hemlagad glass, de höjer getter för mjölk etc.. Det är en gång, till höger, att vi har ett sätt att vara ECO. Och ECO är så att säga associerat med ekonomi - men inte för alla.
Imitation av afrikanska eller sydamerikanska folk är också på mode, eftersom de lever i harmoni med naturen. Men vi glömmer ofta, att de lever i en annan miljö. Där är en ammande mamma som sitter på marken med sitt barn inte kontroversiell, så även ett barnlöst barn är inget extra.
Jag kan inte föreställa mig en baby "potta" utanför hemmet, i vår civilisation. I cafeterian, på en promenad, i affären. Därför kan vi inte undvika att lägga på en blöja helt, det är helt enkelt omöjligt.

Vad tycker jag om det? Jag har blandade känslor. En gång, att den nyfödda är ganska svår att hantera på grund av sin slappa kropp och huvudinkontinens, Därför verkar potteplantering ganska komplicerad för mig. Dessutom har ett sådant litet barn tarmrörelser dussintals gånger om dagen. Du måste ägna dig åt barnet i 100%, glömma att göra middag, när din lilla leker på mattan - för han kan ge en signal direkt, att han vill kissa, och du måste reagera för att ge någon mening.

Förmodligen om jag hade fått reda på det när min bebis föddes, Jag skulle dock leta efter en möjlighet att prova denna lite bisarra praxis. Det skulle hamna precis som med återanvändbara, eftersom jag är i allmänhet bekväm och jag är rädd för smuts.

Jag skulle gärna höra människors åsikter, som kan dela med sig av sin erfarenhet i denna fråga.

 

Äldre potträning - när ska man börja??

För mig är frågan klar - beslutet att potta måste vara ett engångsbeslut. Om du bestämmer dig för att ta bort barnets blöja, det går inte tillbaka! Annars har du en treåring som bär en blöja.

Ålder - enligt min mening är perioden från 18 månader till 24 månader lämplig, men förvänta dig inte mirakel. Om barnet tydligt meddelar dig, att han inte är redo för det, vänta några månader.

Du måste vara säker, att ditt barn förstår och följer dina meddelanden.
Öva.

Träning 1: pytania
– Var är potten? - du frågar.
Barnet pekar på potten med ett finger.

Träning 2: polecenia
– Åtminstone till mamma och sitt bredvid dig - ge ordern.
Barnet går fram till mamma och sätter sig ner.

Träning 3: polecenia
– Sitt på potten - du ger kommandot.
Ditt barn sätter sig på potten med din hjälp. Var noga med att träna på att sitta på egen hand, i motsats till utseendet kan det vara svårt.

Träning 4: nocnik
Barnet sitter på potten, och du försöker få detta ögonblick att vara minst 5 min. Berättelse, bok, leksaker, mat, Övrig. Barnet måste känna sig tryggt på potten, måste sitta på den, han måste vänja sig vid den nya situationen. Kom med lite kul, element som sitter på potten.

Träning 5: majtki
Visa ditt barn hur man tar bort trosorna på egen hand. Påklädning kan vara ett problem, spara denna vetenskap för senare.
Lär ditt barn att gå i trosor - vi grät vid synen, så jag försökte förklara för honom i två dagar, att trosor är bättre än pampers.

Om ditt barn gör övningar med en fyra / fem, det är dags att deodorisera. Det kommer att gå bra för dig!

Naturligtvis har jag inget emot att sätta mitt barn på potten så snart de lär sig att sitta uppe på egen hand. jag gjorde det, så snart jag hade en stund, och sonen var upptagen med att spela och han brydde sig inte om vad och var han satt. Men han lyckades aldrig kissa eller bajka efter en potta, för ... han höll tillbaka, och så fort han kände, håller på att göra något, to raczkował w inne miejsce. Nie rozumiał, att han kan göra det på potten.
Men tack vare att du inkuberar tidigt, Vi hade inga problem med potatisaversion efteråt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *