Tålmodighed

hår“Jeg har været gift siden 10 flere år, jeg har to børn (8 jeg 3 lappe). Vi har det materielt godt, vi har en dejlig lejlighed, bil, men vi er ikke tilfredse med hinanden. Efter arbejde kommer manden vred tilbage og klamrer sig til alt. Han tiltrækker konstant min opmærksomhed, værst, at han gør det på en vulgær måde, bruger forfærdelige forbandelser, og det er med børn, og endda fremmede. Børn begynder at frygte ham. Hvor progressivmed sådan en mand? Skilsmisse er ikke en mulighed, fordi min religiøse overbevisning ikke tillader det. Desuden vil børnene have en far, og det ser ud til mig, at jeg elsker min mand, skønt han gør ondt på mig, og det er svært for mig.”

Det følger, at du valgte en skæbne, der ikke var den bedste, fordi jeg lider, men det er dit valg. Da der ikke kan gøres noget, det kan bare ikke gøres.

Der er en gnist af håb, at dit forhold, hvis han overhovedet var bedre, i øjeblikket gennemgår en klassisk ægteskabskrise med flere års erfaring. Familieterapeuter kalder det en stabiliseringskrise: dybest set er alt der allerede, børn opdrættes, der er intet at stræbe efter, og hvad der mere er, det vides ikke, når varme følelser mellem mand og kone blev erstattet af rutine. Måske er der brug for noget nyt i dit forhold – nogle fælles lidenskab, afgang sammen… Under alle omstændigheder skal der findes en vej ud af denne onde cirkel. Det er bestemt ikke den måde at forsone på, hvordan gør du det, for et sådant liv i religiøs tros navn og for det, så "børn har en far". Damen er faktisk enig i livet, at være helvede på jorden.