Een vaatwasser kopen – wat te vragen aan de verkoper?

Een vaatwasser kopen – wat te vragen aan de verkoper?

Winkels bieden veel modellen vaatwassers, je kunt hun breedte op het eerste gezicht zien, dat is 45 of 60 cm. Dit is echter een secundair probleem, en het belangrijkste is de energieklasse en de hoeveelheid water die wordt gebruikt om te wassen.

Uiterlijk en afmetingen

Het model vaatwasser dient zoveel mogelijk op onze wensen afgestemd te worden, ook qua formaat, en qua uiterlijk. Standaardafmetingen zijn verkrijgbaar in winkels, of 60 en 45 cm. Als iemand kiest voor een inbouw vaatwasser, mag hij zelf kiezen, of het paneel zichtbaar zal zijn, of het zal worden verborgen, en door te kiezen voor een vrijstaande vaatwasser bepaal je zelf de kleur – wit of inox. Een ingebouwd model is beter of niet? Het hangt ook af van individuele voorkeuren. Afgezien van hun uiterlijk zijn beide modellen vrijwel hetzelfde, en vaak zijn ingebouwde vaatwassers problematischer, omdat je voor hen op maat gemaakte meubels moet bestellen, omdat ingebouwde vaatwasseroplossingen niet altijd in de winkel verkrijgbaar zijn.

Belangrijke parameters

Waterverbruik is bijvoorbeeld een zeer belangrijke parameter. Een goede vaatwasser gebruikt veel minder water dan met de hand afwassen, het verschil is zelfs vijf keer zo klein! De nieuwste modellen kunnen de hele wascyclus alleen voltooien met 6,5 liter water, dus het is de moeite waard om ervoor te zorgen, om een ​​model te selecteren, die niet teveel water opneemt.

De energieklasse is ook enorm belangrijk, dat wil zeggen hoeveel elektriciteit een vaatwasser verbruikt. Beste klasse voor A, en zelfs beter dan het is klasse A + of A ++. Klasse A verbruikt ca. 1,05 kWh, en dit een van de hogere klasse uit 0,73 Doen 0,95 kWh, hoewel het verschil klein lijkt, het is de hogere klasse die uiteindelijk de moeite loont. Capaciteit is ook belangrijk, want het hangt ervan af hoeveel sets je tegelijk in de vaatwasser kunt doen, maar het geluidsniveau van de vaatwasser is niet zo belangrijk, omdat de meeste nieuwe modellen erg stil zijn. Door naar de bovengenoemde parameters te vragen, kunt u voor elke woning de optimale oplossing vinden, en verkopers beantwoorden dergelijke vragen graag.

Plaatsing en gebruik

Waar zet je de vaatwasser neer?? De keuken is natuurlijk de logische plek, omdat het de handigste oplossing is. Daar zijn waarschijnlijk geen grote problemen mee, waar dergelijke apparatuur neer te zetten, omdat de momenteel gebruikte isolaties heel behoorlijk zijn, en in geval van twijfel kun je de verkoper in de winkel vragen om de gebruiksaanwijzing te bekijken. De optimale plaatsen voor het plaatsen van huishoudelijke apparaten worden daar vermeld.

Het gebruik van de vaatwasser is voor iedereen vrij eenvoudig, Lees de instructies natuurlijk zorgvuldig door voordat u het apparaat voor het eerst gebruikt, zo, zodat u de werking van de programma's kunt leren kennen en het optimale programma voor uzelf kunt kiezen. Verwijder grote stukken voedsel of spoel ze voorzichtig af voordat u de vaat in de vaatwasser plaatst, nadat je ze hebt gerangschikt, moet je zout op de juiste plaatsen gieten, evenals glansmiddel, als het nodig is. U moet een tablet in het afwasmiddelbakje doen, sluit de vaatwasser en kies het juiste programma. Het programma is alleen afhankelijk van de mate van vervuiling van de vaat en soms tot het materiaal waaruit ze zijn gemaakt.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *