Feeding on demand - dat is niets voor mij

Feeding on demand - dat is niets voor mij

Mijn ervaringen | Dlaczego karmimy na żądanie | Wady i zalety

het wordt een lang bericht ;)

Mijn ervaringen:

Na de bevalling werd mijn zoon aan mijn borst gelegd… hij begon te zuigen. Het duurde twee uur. Daarna werden we naar de verloskamers gebracht. En dat is waar mijn nachtmerrie begon… elk uur, en misschien vaker een beetje kwispelen met zijn tong, en dan slaakte hij een vreselijke kreet! Ik legde hem aan mijn borst wanneer hij maar wilde ... de klok rond.

De tweede nacht was de ergste, Ik had niet langer de fysieke kracht, en ik kon alleen maar dromen van regeneratie na de bevalling. Potem włączyły się złe myśli… "Waar ik aan begon?​ – Ik stelde mezelf deze vraag elke keer, toen ik mijn zoon aan mijn pijnlijke borsten legde. Niemand kon me helpen, Ik was alleen maar getroost, dat de tepelpijn zal verdwijnen, Ik moet mijn tanden op elkaar knarsen en eten geven, omdat de baby honger heeft. Elke keer huilde hij, de vroedvrouw zou tegen me komen schreeuwen, waarom ik het nog niet op mijn borst heb! En ik sprak met tranen in mijn ogen: 'Hij heeft toch gegeten 15 min geleden "… Ik kon niet wachten om naar huis te gaan. Ik had veel hoop, dat het thuis gemakkelijker voor me zal zijn.

De bevalling en het verblijf in het ziekenhuis hebben me snel afgeslankt, er was geen spoor van zwangerschap. En dan, sinds ik mentaal zwakker werd.

Ik ging door met voeden op verzoek tot 6 week van het leven van mijn zoon. Tijdens de patronagebezoeken van de vroedvrouw werden de blaren gewogen ... en hij won elke week 500 g - 900 g. Ik was geschokt, ale położna z zadowoleniem powtarzała 'Je bent een goede moeder, je voedt hem goed, groeit. Tylko się cieszyć”.

Bij de eerste vaccinatie (w 7 week van het leven) eM heeft het opgemerkt, dat het kleintje hele dikke dijen heeft. En het gewicht naderde 6 kg. Bij thuiskomst schreeuwde hij tegen me, że daję mu pierś gdy tylko zapłacze. Niets ongebruikelijks, dat hij koliek heeft, buikpijn en aanhoudende stortbui. Ik was boos ... maar ik sliep ermee en veranderde mijn aanpak de volgende dag. Ik moest mijn zoon leren zonder borsten in slaap te vallen, want hij weende van honger en uitputting. Het was moeilijk voor mij om het verschil te zien tussen de twee soorten huilen, dus ik nam mijn beslissing, dat ik hem elke 3 uur zal voeden (net als mijn moeder, grootmoeder, tante tien jaar geleden). Huil tussen voedingen door, het was een teken van vermoeidheid. De zoon accepteerde meteen zo'n systeem. Hij was vol, en toen hij in slaap viel, kon hij door de voedertijd heen slapen en soms legde ik hem na 4 uur op de borst. Hierdoor bleef het gewicht van de zoon op 90 centile en stopte zo drastisch met groeien.

Ik kan het vandaag nog steeds horen, dat hij dik is, dat ze dikke voeten heeft, Ik voer hem te veel, dat ik mijn baby zeker niet zo dik zou mesten en hem in stilte met pappen zou voeden ... eh ik ben doof voor dergelijke opmerkingen, maar soms (als ik een slechte dag heb) obarczam się winą za jego wygląd i płaczę… hij was tenslotte zo klein, hij woog slechts 3 kg, en in een paar weken heb ik een "monster" van hem gemaakt.

​-
Waarom voeren op aanvraag?
Daar heb ik mijn theorie voor. Iemand heeft het verzonnen, die de meeste mensen onderschreven. Deze heeft iemand jaren geleden waargenomen, dat steeds meer moeders de borstvoeding opgeven ten gunste van gemodificeerde melk, die massaal de winkelschappen begon te belegeren. Gemodificeerde melk was een nieuwigheid, algemeen beschikbaar is geworden. Voor moeders, die de baby niet aan de borst kon houden, voor moeders die tepelpijn niet aankunnen, voor moeders die stagnatie en ontsteking van de borsten kregen na een voedsellading en andere moeders, które piersią karmić nie mogły bądź nie chciały mm is heilzaam geworden! Toen begon vriend A haar vriend B te vertellen over de ingrijpende ervaringen vanaf het begin van de borstvoeding.. Vriend B heeft tijdens de zwangerschap al mm gevuld en dacht niet eens aan borstvoeding.
Iemand keek er met afgrijzen naar, wie herkende, dat moedermelk de beste en onvervangbare is voor de goede ontwikkeling van de baby. En op een dag had iemand een briljant idee, voor moeders om hun kinderen op verzoek te voeden! Dzięki temu mleko nie będzie zalegać w piersiach, moeders kunnen de drukte van eten beter aan, en de lactatiecrisis zal niet het einde zijn van de busty en het begin van het bottelen.
Het wachtwoord is dit: Moedermelk is overal goed voor! Omdat het niet alleen de moeder is die er baat bij heeft, maar ook een kind:
De baby heeft dorst?
– geef geen water, theeën, soczku! Moedermelk zal je dorst lessen.
Een kind huilt?
– knuffel ze tegen je borsten, en het zou het beste zijn als, lieve moeder, aan je borst zoog, en gooi de fopspeen in de prullenbak of koop hem helemaal niet!
Het kind is ziek? Heeft koorts? Qatar?
– hecht zo vaak mogelijk aan uw borst! Moedermelk werkt als een antibioticum! (vraag: de gevoede baby's zijn in dit opzicht slechter, ja?)
De baby heeft tandjes?
– er is geen betere pijnstiller dan zuigen aan de moederborst!
enz.. enz.. enz.…..

De slogan 'borstvoeding', "Demand voeden" is al zo gewoon, dat moeders die, om gelijke redenen, besloten te mm, ze krijgen de schuld van hun keuze, iedereen om hen heen kijkt kritisch naar hen, ze zijn beledigend voor hen.
​-
Voors en tegens van on-demand voeren?
Het spijt me dat te moeten zeggen, maar ik zie geen voordelen in deze methode.
– de moeder heeft geen tijd om te rusten,
– de moeder kan het huis niet verlaten zonder het kind,
– de moeder moet altijd stand-by staan,
– de borsten van de moeder zijn opgezwollen door de enorme melkproductie. U kunt dromen over het normaliseren van borstvoeding.
– moeder is moe, verliest energie, en in het ergste geval krijgt ze een postpartumdepressie, omdat hij geen kracht heeft om slechte gedachten te bestrijden, stemmingen
– het kind is te veel gegeten, hun buik doet pijn, koliek verschijnen
– de baby spettert met melk,
– het kind heeft moeite om in slaap te vallen,
– het kind leert te eisen ... - moeder reageert op elk telefoontje, en zonder te morren geeft het het beste.

met plussen?
+ het kind heeft zeker geen honger.

De keuze is aan jou, lieve moeders!
Ik geef al borstvoeding 6 maand, maar de term "op aanvraag" is ons al lang vreemd! Jij kan? JIJ KAN!!

De baby groeit en ontwikkelt zich naar behoren. Ik heb tijd voor mezelf, Ik kan van plan zijn om het huis enkele uren zonder kind te verlaten (het is voldoende om een ​​beetje melk eraf te halen , zelfs voor één voeding, zoek een voogd en ik heb meer dan 6 uur "gratis").

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *